Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οργιο κερδοσκοπίας στα καύσιμα


Για όργιο κερδοσκοπίας με γελοίες δικαιολογίες κάνει λόγο Ινστιτούτο Καταναλωτών (Νέο ΙΝΚΑ).

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών σημειώνεται ότι «συνεχώς φτάνουν οι πληροφορίες για πέρα ως πέρα αδικαιολόγητες αυξήσεις των τιμών της βενζίνης στη νησιωτική χώρα. Επίσημη αιτιολογία δεν υπάρχει, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόφαση αυτή την φορά είναι η απεργία των ναυτικών, η απεργία της Π.Ν.Ο. και τελικά η αμόλυβδη βενζίνη σε πρατήρια σε πολλά νησιά της χώρας (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Ιόνιο) διαμορφώνεται πάνω από 2 ευρώ το λίτρο».


Κατά το νέο ΙΝΚΑ, η επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο και όσα ακολούθησαν αποτελούν μία ακόμα ακραία απόδειξη της ακραίας κερδοσκοπικής ανεξέλεγκτης τάσης των αγορών και σημειώνει ότι «πέρα από την διεθνή κερδοσκοπία, υπάρχει και η ντόπια. Δισεκατομμύρια ευρώ είναι το ετήσιο κόστος της λαθρεμπορίας, δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος της αισχροκέρδειας σε κάθε επίπεδο από την παραγωγή ως την κατανάλωση.

Δισεκατομμύρια η κρατική αισχροκέρδεια με τους φόρους. Δισεκατομμύρια το κόστος στην παραγωγή και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, τεράστιο το κοινωνικό και οικονομικό έλλειμμα που προκαλούν οι τιμές των καυσίμων στην χώρα. Εν τέλει, η Ελλάδα, μεσοσταθμικά από το 2010, είναι η χώρα με τις υψηλότερες τιμές καυσίμων στον πλανήτη».

ΠΗΓΗ: prionokordela.gr