Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα εφαρμόζει με παρρησία το πρόγραμμα»


O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρύξελλες μόνο καλά λόγια είχε να πει για την Ελλάδα.

Ο κ. Ρέγκλινγ ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος έκδοσης ομολόγων για την επόμενη εβδομάδα, ενώ διαπίστωσε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση «δουλεύει».


Ο Ρέγκλινγκ είπε συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει με παρρησία το πρόγραμμα διάσωσης». Δεν συμφωνεί απολύτως μαζί του, όμως, ο ευρωτραπεζίτης Γιοργκ Άσμουσεν, ο οποίος αναγνωρίζει πως έχουν γίνει μεν πολλά για την Ελλάδα, αλλά αυτά «δεν αποτελούν παρά μόνο το πρώτο βήμα» για τη διάσωση της χώρας. «Έξι ή επτά βήματα απομένουν ακόμη να γίνουν», δήλωσε χθες το βράδυ ο Άσμουσεν μιλώντας σε εκδήλωση στο Φράιμπουργκ.

Ο γερμανός τραπεζίτης, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, εκτίμησε ότι οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς στο νέο τριετές δανειακό πρόγραμμα που διοργάνωσε η Ευρωτράπεζα για να τονώσει τη ρευστότητα των εμπορικών τραπεζών ήταν «θετικές». Ο Άσμουσεν είπε ότι «το ευρώ είναι σταθερό» και πρόσθεσε ότι «η ΕΚΤ ερμηνεύει τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγει λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος να ξεμείνει από πιστώσεις η ευρωζώνη έχει παρέλθει».

ΠΗΓΗ: newscode.gr