Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Και 2ος τουρκικός όμιλος ενδιαφέρεται για λιμάνια – μαρίνες στην Ελλάδα!


Και νέος τουρκικός όμιλος, που ασχολείται με...λιμάνια-μαρίνες και συναφή, εκδηλώνει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Το νέο τουρκικό ενδιαφέρον για  ελληνικά λιμάνια-  αλλά και για επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και των υποδομών γενικά στην χώρα –  εξέφρασε η  εταιρεία Global Investments.

Όπως δήλωσε το μέλος του Δ.Σ της εταιρείας, κ. Adnan Nas στοReuters, «η Global Investments -που έχει ήδη διεθνή παρουσία- αναζητά ευκαιρίες στην Ελλάδα, εστιάζοντας κυρίως στα λιμάνια». Επιπλέον πρόσθεσε ότι, «μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις επενδύσεις με λιγότερο από 1 δις. δολ.  και αναζητούμε συνεργάτες για πιο ακριβές επενδύσεις». Εν τω μεταξύ ο κ. Nas επισήμανε ότι, η εταιρεία αξιολογεί τις επιλογές της για επενδύσεις στους τομείς ενέργειας και υποδομών στην Ελλάδα.
Εξάλλου όπως έχει ήδη γράψει η prionokordela.gr και ο Τούρκος «Κροίσος» κ.Φερίτ Σακένκ που κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Τουρκίας «Doğuş Holding» ενδιαφέρεται να αγοράσει μαρίνες στην Ελλάδα- έχει πει μάλιστα ότι ενδιαφέρεται για 4 μαρίνες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, εκπρόσωποι του Υπ. Εξωτερικών θα είχαν συνομιλίες με Τούρκους επιχειρηματίες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επαφές γίνονται και μέσω εκδήλωσης του ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου.

πηγη: 24wro