Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η αλήθεια για τους απλήρωτους ηθοποιούς στους «Βασιλιάδες»


«Σε λίγο καιρό θα παίζουμε για να βλέπουμε τον εαυτό μας στην τηλεόραση. Για να ικανοποιούμε την ματαιοδοξία μας και το ψώνιο μας. Εκεί μας πάνε… Η σειρά είναι πάρα πολύ καλή. Είμαι περήφανος για τη σειρά αυτή και για τους ανθρώπους που γνώρισα, αλλά περνάμε πάρα πολύ δύσκολα και το ότι δε φοράω τα ράστα αυτή τη στιγμή κάτι λέει. Το ότι δεν κάνουμε γυρίσματα από το Δεκέμβριο, το ότι έχουμε σταματήσει πάρα πολλές φορές τα γυρίσματα, το ότι ταλαιπωρούμαστε εμείς και τα συνεργεία και οι οικογένειες.» Αυτά δήλωσε  πριν από λίγες μέρες ο Πάνος Βλάχος, στο «Πρωινό μου», όπου ήταν καλεσμένος, για τους «Βασιλιάδες», όπου συμμετέχει.


« Τρελά πράγματα, η σειρά κάνει υψηλά νούμερα και το Studio ATA έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν πληρώνει τους ηθοποιούς αλλά και το συνεργείο, γιατί το κανάλι με τη σειρά του χρωστάει πολλά χρήματα στην παραγωγή. Μερικές φορές σκέφτομαι μήπως οι «Βασιλιάδες» έχουν τελειώσει και δεν μας το έχουν πει. Αρκεί να σου αναφέρω πως τεχνικοί έκαναν ομάδες των πέντε και έρχονταν με ένα αυτοκίνητο, για να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε ο Σκιαδαρέσης. Οι δηλώσεις αυτές έκαναν την καλή συνάδελφο Κυριακή Μιχελιουδάκη να ψάξει και να μάθει περισσότερα για λογαριασμό του EnterTV. Και η Κυριακή γράφει « Το τελευταίο διάστημα οι πρωταγωνιστές της πιο πετυχημένης φετινής  τηλεοπτικής σειράς «Βασιλιάδες», δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράσουν το παράπονο τους για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Και πόσο μάλλον όταν βλέπουν πως η σειρά καθημερινά κάνει τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης που έχει δει κανάλι αυτή τη σεζόν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι «Βασιλιάδες» ξεκίνησαν γυρίσματα στο τέλος του προηγούμενου Μάρτιου.  Κάθε επεισόδιο στοιχίζει γύρω στα 30.000 ευρώ, πολύ λιγότερο δηλαδή από την αντίστοιχη προηγούμενη καθημερινή σειρά του καναλιού, «Ζωή της Άλλης». Στη σειρά εργάζονται οι ηθοποιοί, η δημιουργική σεναριακή ομάδα, 2 συνεργεία (το κάθε ένα απαρτίζεται από 35-40 άτομα) καθώς και η ομάδα παραγωγής. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως οι αμοιβές όλων των ηθοποιών του σίριαλ είναι πολύ χαμηλές και αυτό ισχύει ακόμα και για τους πρωταγωνιστές,  οι οποίοι είναι καταξιωμένοι εδώ και πολλά χρόνια και ιδιαίτερα αγαπητοί στον κόσμο.  Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος γυρισμάτων,  που καλύπτει την προβολή επεισοδίων μέχρι τον Ιούνιο. Οι ηθοποιοί είχαν κάνει συμφωνία με το στούντιο παραγωγής ATA για να ξεκινήσει η πληρωμή τους, λίγους μήνες μετά την έναρξη των γυρισμάτων. Χαρακτηριστικά, η  συμφωνία του Γεράσιμου Σκιαδαρέση, ενός από τους πρωταγωνιστές της σειράς ήταν να πάρει τα πρώτα  του χρήματα τον Σεπτέμβριο. Αυτή τη στιγμή όλοι οι ηθοποιοί της σειράς είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και στα συνεργεία δεν έχουν δοθεί  5 μισθοί, μιας και το Μεγάλο κανάλι δεν πληρώνει το Studio Ata.  Τα γυρίσματα έχουν σταματήσει εδώ και λίγο καιρό  και φυσικά κανένας από τους ηθοποιούς δεν δέχεται να ξεκινήσει να δουλεύει για τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων, αν δεν πάρει τα χρήματα που του οφείλονται.  Από την άλλη η δημιουργική σεναριακή ομάδα συνεχίζει να δουλεύει κανονικά και σε εντατικούς ρυθμούς, γράφοντας σενάρια και ετοιμάζοντας τα καινούργια επεισόδια. Αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα γράφεται το 130 επεισόδιο. Επειδή πολλά ακούγονται για κόψιμο της σειράς, να πούμε πως αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, δεδομένου ότι η σειρά -πίσω από τις κάμερες- συνεχίζει την ροή της και φυσικά ότι το Μega δεν θέλει να «χάσει» τους «Βασιλιάδες» της τηλεθέασης του! Η αλήθεια είναι πως  το κανάλι   αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του επεισόδια για να προβάλλει τις δύο επόμενες εβδομάδες, μιας και τα υπόλοιπα, που είναι ήδη γυρισμένα τα έχει το Studio Ata.  Όσο για το σενάριο να μην δοθούν τα υπόλοιπα επεισόδια στο κανάλι και να «τιναχτεί η σειρά στον αέρα» , μάλλον είναι απίθανο να συμβεί. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα του Mega είναι οι «Βασιλιάδες» να συνεχιστούν με «νύχια και με δόντια» και γι΄αυτό τα στελέχη του καναλιού κάνουν καθημερινές συναντήσεις και συνεχόμενες συνομιλίες  με τα στελέχη του Ata, για να βρεθεί λύση και η σειρά να συνεχίσει κανονικά την πετυχημένη πορεία της».

ΠΗΓΗ: NASOS.BLOG