Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Βάζουν λουκέτα στις φαρμακοβιομηχανίες


Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων... Ελλάδας, κ. Κ. Φρουζής, σε συνέντευξή του σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, έκανε έκκληση πως τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να ξανασκεφτεί το θέμα του νόμου για τα φάρμακα, ο οποίος θα βάλει λουκέτα σε όλες τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας εστίασε στα βασικά μέτρα με τα οποία θα μπορούσε να εξορθολογιστεί η φαρμακευτική δαπάνη.
Ειδικά είπε πως αυτά σχετίζονται με τον εξορθολογισμό των τιμών των off patent και generics, με την πάταξη της απάτης μέσω των πλαστών συνταγών από τα κουπόνια εξαγωγών.
Ταυτόχρονα, ο κ. Φρουζής, δήλωσε πως η φαρμακοβιομηχανία αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, και τα αποτελέσματα αυτού του νόμου θα είναι αντίθετα με τα όσα θα θέλουν η τρόικα και το Μνημόνιο.
Τα μέτρα που ζητά η τρόικα θα οδηγήσουν την μέγαλη αυτή ελληνική βιομηχανία σε αδιέξοδο. Πρέπει επιτέλους στην κυβέρνηση να καταλάβουν την βαρύτητα των μέτρων που ψηφίζουν. Δεν γίνεται να κλείσουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, να μείνουν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι, και αυτό να το θεωρούν καλό αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: prionokordela.gr