Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΣΑ

Κε Πρόεδρε,
Με έκπληξη έλαβα γνώση του υπ΄ αρ. 48/2-2-2012 εγγράφου προς τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ  κ. P.  Thomsen,  που συνυπογράφουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής,  Πειραιά και Αχαϊας και κατατέθηκε σε εσάς στις 17-2-2012  (Α.Π. ΙΣΑ 28412). 
Το έγγραφο αυτό καταγγέλλει στο ΔΝΤ την Ελληνική Πολιτεία για τη μη εφαρμογή του Μνημονίου,  όσον αφορά στην αναγραφή της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση των ιατρών και είναι σε βάρος της άσκησης της Ιατρικής στην Ελλάδα και του έργου του Ιατρού.
Επίσης μας αποστείλατε Δελτίο Τύπου στις  20-2-2012  για  συνάντησή σας με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Βλασταράκο,  τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.  Αμπατζόγλου και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ.  Λουράντο,  καθώς και στις  21-2-2012 για τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής.
Στο Δελτίο Τύπου της 21ης-2-2012 αναφέρεστε σε « πανυγιειονομικό μέτωπο ενάντια στην φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης,   αρραγές κοινό Πανυγιειονο-μικό μέτωπο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας,    διαπιστώθηκε η απόλυτη ταύτιση των απόψεων των φορέων,   αρχές Μαρτίου ξεκινούν συνελεύσεις των Φορέων προκειμένου να προσδιοριστεί το κοινό πλαίσιο δράσης … ».  Μας εκπλήσσει πώς μπορεί να συνομιλεί ο Ιατρικός Κόσμος με αυτούς που τον καταγγέλλουν και συντάσσουν τέτοια έγγραφα,  όπως το 48/2-2-12.
Ως εκ τούτου ούτε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (του οποίου είμαι μέλος του ΔΣ) μπορεί να είναι σε κοινό μέτωπο με εκείνους,  ούτε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.  Ο Ιατρικός Κόσμος πρέπει να προχωρήσει απομονώνοντας τους πληροφοριοδότες της Τρόικα …
Με  εκτίμηση
ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ