Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το… μισό ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο


Μετά την «επιθετική» κίνηση του Χρήστου Παπουτσή να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παραιτούμενος μάλιστα από τη θέση του... Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινείται πλέον δραστήρια σε παρασκηνιακό επίπεδο, ώστε να διατηρήσει αδιασάλευτο το πολιτικό imperium του, στην κούρσα της διαδοχής.



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών την παραίτησή του, προκειμένου να αφοσιωθεί με τη σειρά του στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε παρασκηνιακό επίπεδο ωστόσο παρατηρούνται ήδη οι πρώτες «κυκλωτικές» κινήσεις των συνεργατών και των πολιτικών φίλων του.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διακινούν στους κόλπους της κόμματος κείμενο με τις υπογραφές τους, στο οποίο εκφράζουν τη στήριξή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για επόμενο Πρόεδρο του Κινήματος, διαδεχόμενο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω κείμενο το έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 75 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σχεδόν η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, αν συνυπολογίσει κανείς και τις πρόσφατες διαγραφές που συρρίκνωσαν τη δύναμή της.
ΠΗΓΗ: statesmen.gr