Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Συγκίνηση από τους δύο φιλέλληνες Ιταλούς δημάρχους


Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης με τους Ιταλούς δημάρχους Μ. Γκάλντι και Τζ. Μοσκατιέλο. Μαζί τους και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης

Τη δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων, με στόχο την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη, καθώς και την επαναφορά της Ευρώπης στις ιδρυτικές της αξίες, ανακοίνωσαν χθες οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, που βρέθηκαν στην Αθήνα, προσκεκλημένοι της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Οι Ιταλοί δήμαρχοι προσκλήθηκαν από την ΚΕΔΕ μετά τη συμβολική κίνησή τους να προσφέρουν τον μισθό τους (1.880 ευρώ) για τη σωτηρία της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι Ιταλοί δήμαρχοι προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση με τις ομιλίες τους, που διαπνέονταν από αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον ελληνικό πολιτισμό και την Ιστορία. «Χωρίς τη χιλιετή ελληνική Ιστορία, δεν θα υπήρχε Ευρώπη», είπε ο Τζ. Μοσκατιέλο, δήμαρχος της Μπαρονίσι. «Χρειαζόμαστε χιλιάδες για ν' ακολουθήσουν το παράδειγμα του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών», επεσήμανε ο Μάρκο Γκάλντι, ο οποίος δάκρυσε και τόνισε ότι οι ήρωες στην Ελλάδα είναι οι νέες γενιές που υποφέρουν.
Οι Ιταλοί δήμαρχοι επισκέφτηκαν τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, ο οποίος τους ευχαρίστησε και τόνισε ότι η χειρονομία αλληλεγγύης των δύο δημάρχων δείχνει ότι η Ευρώπη των κρατών και η Ευρώπη των τοπικών κοινωνιών «δίνουν μια ευκαιρία» στην Ελλάδα. Κατόπιν επισκέφθηκαν τον Ερυθρό Σταυρό, όπου υπέγραψαν πρωτόκολο συνεργασίας με τον πρόεδρό του, Α. Μαρτίνη, για το άνοιγμα λογαριασμού στον οποίο θα κατατίθενται τα χρήματα με στόχο να αξιοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών άπορων Ελλήνων.
Χθες το βράδυ τιμήθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr