Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Σόιμπλε: Δεν θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας


υνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόμπλε.

Ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, η χώρα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. «Αυτή είναι η βάση της συναλλαγής για το πρόγραμμα. Αν αυτό πάψει να ισχύει, η ευθύνη θα πέσει σε αυτούς, που απορρίπτουν τη συμφωνία» τόνισε.


Ωστόσο δεν αποκλείει την ιδέα προώθησης ενός σχεδίου «Μάρσαλ», καθώς «το σχέδιο αυτό αποτελεί πρωτίστως καθήκον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», πλην όμως, «η Επιτροπή πρέπει να βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα υφιστάμενα κονδύλια με τρόπο, που θα διεγείρουν την ανάπτυξη».

Προσθέτει, δε: «Εμείς, είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν», αλλά «δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας».

 Επιπλέον, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποτε η Ελλάδα κι ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ο Γερμανός υπουργός τονίζει πως «δεν είναι τώρα η στιγμή» να συζητηθεί κάτι τέτοιο, καθώς τώρα «είναι η ώρα υλοποίησης του δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα», δεδομένου ότι η χώρα δεν είχε χρόνο να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη αποστολή στην Ελλάδα Γερμανών εφοριακών στο πλαίσιο ενός διεθνούς προγράμματος για την ενδυνάμωση του ελληνικού φορολογικού συστήματος, κάνει λόγο για «φόβο του συνδικάτου Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναδέρφων τους», γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει «σκέτη ανοησία».

ΠΗΓΗ: newscode.gr