Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μήνυμα Παπούλια στους Έλληνες του εξωτερικού

Μήνυμα στον απόδημο Ελληνισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά για βαρύ κόστος που πληρώνει σήμερα ο λαός, ωστόσο εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει, ενός λαού που διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα, ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές, όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Τους Έλληνες του εξωτερικού ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού» και σημείωσε τη συνεισφορά τους στο σύγχρονο φιλελληνισμό που αναπτύσσεται, με τη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

«Θα ήθελα να σας εκφράσω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου για τη συστράτευσή σας, για τη συμβολή σας στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, καθώς και στην ανάδυση ενός νέου πνεύματος φιλελληνισμού που έρχεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο λαός μας για την υπέρβαση της κρίσης», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας.
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr