Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η Μέρκελ πρότεινε τον Σόιμπλε για την προεδρία του Eurogoup


Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ πρότεινε τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την προεδρία του Eurogroup μετά την αποχώρηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Financial Times Deutschland που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.


Ο υπουργός Οικονομικών μίας χώρας με "τριπλό A" , έμπειρος, αξιοσέβαστος και με επιρροή, ο κ. Σόιμπλε, 69 ετών, "έχει το αβαντάζ", σύμφωνα με πηγές του Eurogroup .

Η καγκελάριος Μέρκελ πρότεινε τον υποψήφιό της στους άλλους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όμως η τελική απόφαση είναι πιθανόν να αναβληθεί για μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Μάιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δεν έχει δώσει ακόμη την έγκρισή του, φοβούμενος την υπερβολική ενίσχυση της θέσης της Γερμανίας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε πρόσφατα ότι είναι υπερβολικά απασχολημένος για να αναλάβει και την προεδρία του Eurogroup και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν απέρριψε επίσης την πρόταση, σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland.

ΠΗΓΗ: newscode.gr