Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Με την υπογραφή του Μνημονίου 2, δόθηκε το πράσινο φώς για τις αποκρατικοποιήσεις.
Η διαδικασία αυτή θα γίνει σταδιακά. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων αλλά και τον διορισμό συμβούλων που θα είναι αρμόδιοι για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η εκκαθάριση και η αναδιάρθρωση του περιουσιακού στοιχείου αλλά και η συμπλήρωση των κενών της δημόσιας πολιτικής.
Στο τελικό στάδιο, θα πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός της διαδικασίας προσφοράς προμηθειών, η διεκπεραίωση της προσφοράς προμήθειας και η απόκτηση όλων των αναγκαίων εγκρίσεων βάση νομικών κανονισμών.
Οι πρώτες δημόσιες επιχειρήσεις από τις οποίες το ελληνικό κράτος θα πρέπει άμεσα να παραχωρήσει μερίδιο σε ιδιώτες είναι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (Δ.ΕΠ.Α.), ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος  Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Σ.Φ.Α.), ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.) και ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ).
Μετά σειρά θα έχουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.), Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ.), Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (Ε.ΥΔ.Α.Π.), ΛΑΡΚΟ, Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.), Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας, Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο.), ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Δ.Α.Α.).
Οι επιχειρήσεις που θα ιδιωτικοποιηθούν πλήρως θα είναι οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι , τα Κρατικά Λαχεία (άρα θα είναι μόνο Λαχείο), η Εγνατία Οδός, ο Λιμένας Θεσσαλονίκης, ο Λιμένας Πειραιώς, μικρά λιμάνια και μαρίνες, μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, περιφερειακά Αεροδρόμια και οι αποθήκες αερίου Νοτίου Καβάλας.
Ευχαριστούμε τις κυρίες και τους κυρίους, που ψήφισαν το μνημόνιο 2, ξεπουλώντας την πατρίδα μας. Τους ευχόμαστε, απο τα βάθη της καρδιάς μας, να μην τους ξαναδούμε ούτε ζωγραφιστούς μπροστά μας…
ΠΗΓΗ: prionokordela.gr